Badbaljor för barn

Badbaljor för barn

En badbalja för ditt barn och för din baby behöver inte vara lika stor som för vuxna. Det är många fördelar med att ha en liten badbalja. Badbaljan går snabbt att fylla med vatten, den är lätt att plocka undan och barnet kan inte sjunka ned så långt i baljan.

Det är mycket viktigt att du aldrig lämnar barnet utan uppsikt när den bada i en badbalja, en badtunna eller ett badbar.

Viktigt via val av barnbalja

BarnBadBalja

När ni ska välja en badbalja till ert barn finns det en del viktiga saker att utgå ifrån.

  • Ytan på insidan av badbaljan ska vara sträv, även när den är blöt eller har tvål på sig. Annars kommer alltid barnet glida ned till den djupaste punkten i badbaljan.
  • Barnet kommer hålla i kanten på badbaljan väldigt mycket. Kontrollera att denna kant är greppvänlig och inte vass.
  • Det finns badbaljor som har temperaturindikator eller termometer vilket är bra eftersom då minskar risken att vattnet är för varmt och ni märker när vattnet börjat kallna.
  • Det är en klar fördel om det finns ett öppningsbart avloppshål i badbaljan eftersom de blir så mycket lättare att tömma.
  • Undersök att badbaljan inte har svårtvättade veck eller hål från lösa insatser där smuts och bakterier kan samlas.

Modeller på badbaljor för barn

En badbalja för barn behöver inte hålla för så stora krafter eller tåla så mycket vatten som andra badbaljor. Detta gör det möjligt att utforma dessa badbaljor på många olika sätt. Nedan ser du några av de mest populära modellerna på barnbadbaljor.

Rund badbalja

Avlång badbalja

Små badbaljor

Vikbar badbalja

Badbalja i skötbordet

Uppblåsbar badbalja

Bäst test av badbaljor för barn

Det finns inte några bra tester eller recensioner av badbaljor för barn på svenska. På engelska sidor finns det en del tester och recensioner av barnbadbaljor men flertalet av dessa badbaljor finns inte att köpa i Sverige. Efter att ha dammsugit nätet och läst alla recensionerna och testerna av baljor för barn ges följande rekommendationer.

BildNamnKommentar
BiBaBad Ett stort hopfällbart badkar för ett eller flera barn samtidigt. Denna badbalja passar bra för såväl små som stora barn och kan användas i många år av familjen.
Stokke Flexi Badbalja Mycket bra badbalja från Stokke som passar barn från noll till fyra år. Badbaljan går att vika ihop och dessutom finns en badkarspropp i botten som varnar om temperaturen är felaktig.

Bra badbaljor hittar du via


Allt om sköna badbaljor

Här hittar du mer kul fakta och intressant information om badbaljor men också tester på vilken badbalja eller badtunna som är den bästa.Meny - Badbalja
Till förstasidan på www.badbalja.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan om badbaljor
SverigeBarnVuxnaNyheter